V75-PODDEN Halmstad/Örebro 30-31 dec, Chrille Krukan & Norinder

Sista podden för 2017 levereras av Chrille Krukan och Micke Norinder med Brolin från Sydafrika.
Söndagens Winter Burst final närmar sig, V75-genomgång av både lördag & söndag….

Listan kan göras lång över årets höjdpunkter och grabbarna nämner några.

 • Bästa/sämsta Chrille Krukan 2017
 • Bästa/sämsta Tomas Brolin 2017
 • Bästa/sämsta Micke Norinder 2017
 • V75-genomgång Halmstad lördag 30 dec
 • V75-genomgång Örebro Söndag 31 dec
 • Chrille står för årets avslutningstal
 • Brolin bjuder på miljondrag i varje lopp
 • Top7 Pro – nu sitter den
 • DD-tävlingen – vi ser slutet

2 thoughts on “V75-PODDEN Halmstad/Örebro 30-31 dec, Chrille Krukan & Norinder

 1. Tack för en underhållande podcast. Du och jag delar idéer väldigt ofta Chrille och jag är med dig på att rata en favorit man inte tror på vid gardering. Vi står upp tillsammans mot Micke där;)

  Nu till saken. Chrille är inne på en grej jag har diskuterat flitigt i diverse trvgrupper på Facebook under året. Dåliga utdelningar, ojämna lopp och stora system som köper större delen av 5- och 6-rätts potterna samt urholkar 7-rättspotten. Mina förslag tangerar några av dina Chrille.

  1. Se över propositionerna och gör mer intressanta lopp. Klass 1 på start med Silver på 20 meter, Brons på start med gulhästar upp till 2,5 miljoner intjänade eller liknande. Spring över 3 km.

  2. Ta bort möjligheten att lämna in filer med reducerade system. En normalbegåvad duktig spelare kopplar ändå grepp med ett egentillverkat reducerat system. Det kommer förmodligen inte kunna göras lika avancerat, men tillräckligt för att koppla grepp på den stora massan.

  3. Ta bort möjligheten att spela ”tillsammans”. Dvs att köpa andelar över nätet med folk man inte känner. Begränsa andelsspel till ATG-butiker med högsta tillåtna antalet andelar till 10 stycken! På det sättet får vi bort den större delen av de stora systemen som skapar 5- och 6-rättsjackpottat gång på gång samt håller uppe värdet på 7 rättsutdelningen.

  4. Öka radpriset till en krona. Minst! Det begränsar möjligheten att helgardera i flera lopp för de stora systemen. Det blir svårare för alla och utdelningen blir större i alla potterna.

  5. Öka prispengarna i våra guld- och silverlopp! Motivera hästägarna att satsa långsiktigt och sträva efter att behålla hästarna inom Sveriges gränser i högre grad.

  6. Minska pengarna i unghästloppen. Min känsla är att alltför många hästar körs sönder för tidigt i karriären. Skor rycks, biken på med helstängt… Jag förstår tanken med att motivera nya hästägare och att öka antalet hästar i tävling. Men jag tror att effekten bara blir en annan. Storstallen satsar på unghästloppen och hästen peakar som 3- eller 4-åring. Lopp för unghästar med få anmälda landet över med 300’ i första pris. Lopp som inte ens ryms inom V75. Nä, fördela delar av de pengarna på äldre hästar istället för att motivera ett långsiktigt ägande och en lång karriär.

  7. Minska antalet V75 under året tillsammans med andra förändringar för att öka klassen och jämnheten på loppen. Gör det till vad det ska vara, travets finrum och elitserie!

  8. Ta rygg på Jägersro! Bygg flera anläggningar med längre bana, långt upplopp med variationer banorna emellan! Banorna är inte byggda för dagens farter. 1600m-lopp på 1000m-bana i dagens farter gör det omöjligt att vinna om du inte sitter i de första två paren. Kraftigt vinklad startvinge. Fler faktorer än startmomentet måste påverka utgången! Kanske någon till bana med dubbla Open stretch och långt upplopp. Banor med en sida svagt uppför och den andra nedför, likt Vincennes.

  9. Omfördela vinstpengarna i V75. Gör större skillnad på prissummorna för vinnaren och övriga placeringar. Ta bort prispengar under plats 3 eller 4, beroende på hur många startande det är i loppet. I travets elitserie ska inte hästar starta för att komma igång, och samtidigt springa in på en 6:e plats och få ett betalt för det. I V75 vill vi ha mera tävling. Hästarna skall starta i V75 för att springa för vinst. Man skall som spelare kunna anta att hästen har form nog för det och att hästen körs för det.

  Detta är mina förslag. Alla förslagen kanske inte kan kombineras då effekten kanske blir för stor. Men några av dem tillsammans tror jag skulle gynna travet som sport samt oss spelare som vill ha V75 som ett spel som skiljer sig från övriga spel. Ett spel där man kan vinna mycket, ett sällanvinstspel som bygger på skicklighet.

  Om herrarna har en plats ledig för en tänkande, analytiskt skarp travspelare får ni gärna höra av er till mig. Jag skulle gärna jobba med er på något sätt med travet.

  Med vänlig hälsning
  Berraboy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA Code *