Gusse på VERMO

Inför söndagens V75-omgång som avgörs på VERMO, Finland tar vi in experthjälp från vårt grannland.

Gustaf Häger som på vår Facebook-sida TRAV – Spets & Slut allmänt kallas Gusse hjälper oss med loppanalyser, tränarnas tankar och tips.

KÖP GUSSES ANDEL FÖR 150:-

Titta gärna in på vår Facebook- sida som du hittar HÄR – TRAV-Spets&Slut

 

V 75 -1 
5 Callela Eliza.  Gjorde årsdebut i Seinäjoki och vann mycket enkelt.  Hästen var med i Breeders Crown finalen i Eskilstuna. Från spår 12 var det förstås hopplöst. I försöket på Solvalla blåst hästen till spets från spår 4 och var slagen på sista metrarna av bla Caddie Lisieux.  Hästen är mycket snabb ut och jag är inne på att det är spets och hästen kan leda väldigt länge och det här är klar första häst för mig i loppet.
Markku Nieminen säger att hästen tränat bra i vinter och gjorde det bra i första starten. Inget negativt. Känner inte till motståndet.
 2 Lova Matters.  Var tvåa på Halmstad i första Sverige starten.  Västerbo Arhur vann då och trea var Puros kanon Master Crowe.  Love Matters är inte så snabb ut och de finska hästarna är
säkert långt före i starten. Hästen såg dock mycket bra ut senast och spurta riktigt vasst så jag väljer att ranka den tvåa i detta lopp.
3 Next Direction
 var ute i Seinäjoki senast. Satt i 3 inv i ett lopp som 9 Whole Lotta Love drog i spets. Första 500 gick på 11.0.  3 Next Direction gick ut i sista kurvan och koppla grepp på 9 då galoppen kom och dit rök den segern.  Från ett bra spår och med rygg ledaren så är detta min 3 rankade häst i detta lopp.
7 Umberto Axe
.  Vann på Halmstad från volt och tillägg,  Klarar hästen resan och spåret så är detta näst bästa svensk i loppet.
6 Bean Coctail. . Fast med krafter kvar senast. Rankas 3 av de finska hästarna och 5 rankad i loppet.
9 Whole Lotta Love. Misstänker att hästen är bäst i spets och dit kommer den inte. Rankar den 4 av de finska hästarna.
8 Dante US. Tror jag inte på.
4 Por Nie rock är utan seger och får ännu vänta på segern. Markku Nimeinen säger att hästen går säkert sitt rekord och är nöjd med pengar.
1 Mas Archie var struken senast. I starten på Vermo 12.4 var den ute i samma start som
9 Whole Lotta Love och 6 Bean Coctail, 9 spetsa då från spår 8. 6 satt i rygg ledaren med mycket krafter kvar. och 1 mas archie tredje ut och kunde inget.

Gusse Rankar:  5-2-3-7-6-9 resten 8-4-1 streckas inte.
V75-2 
6 Jeppas Pointer har 7 raka vinster.  Klar första häst och kan vara en spik också om man behöver en tredje spik. Har hittat två bättre spikar denna gång. Hästen är inte så snabb ut och det blir ingen spets. Kommer desto snabbare till slut.
 9 Stand Bayou.  Fick ett kanonläge i ryggen på en startsnabb häst och sitter bra till genast. Att hästen har form ser vi på 2 raka segrar.  Andra häst för mig efter 1 Jeppas här.
 1 Grainfield Ace.  Mycket snabb i  starten. Med Antti Teivainen så blåser hästen till spets här och leder länge.  Om 6 och 9 gör bort sig så är denna intressant och i spets mycket intressant.
 4 Dragondamour Sisu.  Satt länge fast i loppet på Umeå som vanns av Malkin.  Spurta mycket bra. Om det blir tempo här så biter hästens spurt bra och det är värt att betala för hästen som 4 streck.
8 Mt Kitty.  En riktigt bra rensare bör vi ha också. Om denna häst får spara sin speed till 200-300 kvar så går ingen säker. Här talar vi om rejäl skräll.  Under 1 % u nuläget.
Ossi Nurmonen säger att han hade kunnat tro på något från spår 1-4. Nu är de helt utelämnade och att tro på seger är svårt.
Gusse Rankar   6-9-1-4-8   resten streckas inte.
V75-3: 
10 Zeus Kemp. Ser jag som ett av de allra bästa dragen i omgången.  Hästen fick backa sig sist i Seinäjoki. Gick sen på i spåren då tåget gick. Avsluta riktigt sylvast. Tänk på att Zigge Silvio som vann är en mycket bra häst och den fick mycket bättr lopp och var nära att bli upphunnen av av Zeus. Från springspår på 20 tillägg är hästen genast med i främre träffen.
12 Mountain Cleaver. Hästen avsluta riktigt snabbt på Lahti senast då luckan kom. Mykcet kusk förstärkt nu då Erik Adielsson kör.  Hästen fick inget bra spår och det gäller för  Erik att hitta ut i god tid denna gång. Eftersom häster trivs bättre ju längre distansen är så har jag valt att ranka hästen tvåa.
14 Rod Stewart. är bästa hästen i fältet. Fråtetecken för den långa distansen ? Samt hur går resan ? På ren kapacitet och med tanke på motståndet måste hästen ändå räknas. Jag rankar
häten trea här.  Gjorde ett bra lopp i Norge mot hårt motstånd och vintern har hästen tävlat i Frankrike. Riordan som tränar har säkerrt någon baktanke med att skicka hästen till Finland.
11 Idas Owen. Är hästen som kommer att ta spets enligt mig. I Seinäjoki så fick hästen en tung inledning. Den hitta till spets där den fick press i omgångar och dessutom på en tung bana. Inget att säga om den placeringen. Nu hittar hästen till spets och där biter den ifrån sig bra. Rankas fyra av mig
3 Gianpaolo Proof.  Får Kontio upp denna gång och spår bra till och är säkert bäst av de som står längst fram. Hästen galooppera senast och i starten på Kaustby var hästen mycket bra och vann enkelt.. Tycker den är värt ett streck och tar med den som femte häst här.
7 Still Loving You. Är en häst som är mycket kapabel och gör årsdebut nu. Enligt tränaren Markku Nieminen så är hästen genast i bra form och kan behövas på systemet. Streckar denna s
som sista häst på systemet. Markku Nieminen säger att hästen har tränat riktigt bra på vintern. Dåliga förhållanden har det vart hemma och den har vart på banan några gånger. Hästen är lite lat av sig och inga bra farter att tala. Sättet hästen kännts så har varit riktigt bra.  Balansen är inte helt klart troligen blir det barfota fram. Man ser fram emot säsongen och första starten vill man inte köra i dödens om det inte är ett absolut måste.
Gusse rankar:   10-12-14-11-3-7 resten streckas inte. 
V75-4
2 Arctic Agent.  En häst som Pekka Korpi väntar sig riktigt mycket av. Tre raka ettor.  Pekka har valt att sätta upp Antti Teivainen nu och från spår 2 så blåser hästen till spets och är där hästen att slå. Klar första häst här. Vi ska dock komma ihåg att det är 3 åriga ston och här rekomenderar jag stor gardering.
11 Callela Lisbeth är en av 2 Markku Nieminen hästar här i loppet. Att Örjan får köra denna ser jag som stort plus. Rankar tvåa. Hästen vann senast efter ett perfekt löp och det kan mycket väl bli samma visa
nu. Första utmanare till Korpis favorit. Markku Nieminen säger att Callela var inte som bäst senast trots att hästen vann. Nu är hästen bättre. Läget blev dock mycket dåligt.
9 Nerfiriti Frido.  HAr inte startat sen oktober i fjol. Svårt att säga hur formen är på hästen. En häst som inte vet hur det känns att förlora måste dock med på systemet och jag rankar hästen trea.
Markku Nieminen säger att hästen har tränat bra i vinter och är redo för första starten. Från ett bättre läge hade han trott på riktigt bra chans. Nu kan det vara svårt att slå en sådan som Hot Shot Luca.
6 Hesiod. Skickar Salmela till Vermo coh har fått Ulf Ohlsson som kusk,. Vann senast på Umåker och har gjort det bra i varje start. Nu möter hästen på ordentligt motstånd och jag rankar hästen som 4 här.
5 Hot Shot Luca. Är en häst som klarat sig bra och hästen är snabb ut. Jag har svårt se den ta längder på tvåan och det luktar dödens lång väg. Rankas ner som femma Ari-Pekka Pakkanen säger att Hotshots form ska infinna sig till hösten. Hästen utvecklas hela tiden och man kommer ej att starta så tätt nu på våren. Inget brist på bra motstånd nu och A-P litar på sin egen häst.
 Gusses ranking 2-11-9-6-5. Sen ska Ni ta med allt vad Ni har råd med på systemet. Kan smälla här. 
 
V75-5
9 Copimade. Har årsdebuten avklarad och stötte på övermakten i form av Tobin Kronos senast bla. Hästen är bra att vinna här om formen bara sitter. Vi kommer ihåg hur bra hästen var på Solvalla på elitloppshelgen i fjol då den såg slagen ut mot Le Miracle och sen kom tillbaka och avgjorde på de allra sista metrarna. Första häst här.
3 Valle Streamline .  En härlig skräll att ta med. Tog ett galoppsteg senast på Seinäjoki. Kom sen fram i dödens och vann . Mycket stark insats. I starten innan på Kaustby satt hästen fast i ett mycket tufft gäng
där T.Rex vann. Nu är det spetsläge och ska bli intressant att se hur den svarar de andra.  Intressant andra streck här.
8 Zigge Silvio.  Gjorde första starten i Finland i Seinäjoki senast. Satt i 4 utvändigt och gick på sen då det var dags att sätta in spurten. Fick en seger och hästen såg bra ut. Tredje rankad här.
4 Joe Di Maggio. Ser ut att bli favorit och jag tycker det är helt fel favorit här Rankar hästen som fyra.
Gusses ranking 9-3-8-4. Resten streckas inte. 
V75-6
10 T.Rex. Har 3 starter i år. 3 stycken dödens vinster. Detta är en riktigt bra häst för klassen. Har slagit hästar som Regent Zet,  Remote Controll och Midnight Hour. Det ska till en bra häst för sånt. Detta är
näst bästa spiken och att den inte ens är favorit tackar vi för. Redens Whitehouse Express får mycket streck på sig och hästen vann här i finland. Nu blir det ingen vinst för T.Rex vinner detts ! En mycket
bra spik att ha .
Gusse spikar 10 T. Rex.
Ossi Nurmonen säger att banan i Seinäjoki inte passade 3 Midnight Hour så bra. Hästen känns bra och man åker till Vermo för att klara sig bra.
(Gusse säger att Midnight var slagen från spets i Kaustby där T.Rex bara krossa denna. samma visa igen,. bäst andra plats för Midnight.)
V75.7:
 9 Propulsion.  Kommer hit som titelförsvare och inget snack om saken. Detta är bästa spiken på Vermo. Hästen var hur grym som helst på Umeå och vinner lätt mot dessa.  SPIK !
Gusse spikar 9 Propulsion. 
Jarno Kauhanen säger om 2 Workout Wonder att även om Seinäjoki starten gick som den gick så visade hästen att den duger i detta sällskap. Klart att propulsion är bra . Den fick fock bakspår denna gång. 
Körde hästen på tisdag och den kändes mycket bra. Bättre än senast. En liten chans måste man ge hästen på ett bra läge denna gång. Hästen går barfota fram och senast var det barfota runt om.