Tråkiga nyheter om vår häst

Hej alla,

Tyvärr har vi fått beskedet enligt det mail Easy KB skickat ut till alla oss andelsägare (se nedan) att hans liv inte gick att rädda. När försäkringsfrågan är löst så kommer alla få tillbaka merparten av sin insats. Allt sköts via Easy KB.

Vi har dock inte på något sätt gett upp utan har gett Jan-Olov Persson i uppdrag att hitta en så gott som klar starthäst samt ett yngre stjärnämne.

Vi hoppas ni alla vill vara med oss på den resan och att denna ”andelsägare klubb” fortsätter leva och samlas kring roliga saker.

Vi återkommer så fort vi vet något mera. Välkommen att maila oss vid eventuella frågor på micke@andelskungen.se
/// Micke Norinder & Tomas Brolin

Mail från Easy KB
– Till delägarna i Andelskungen.

Vi har ett tråkigt besked att lämna gällande er delägda häst Andelskungen. För ca 4 veckor så släppte skötaren ut Andelskungen som vanligt i sin hage. Efter ett tag så kollade hon upp honom, och då stod han helt still i sin hage, och det brukar han inte göra. Skötaren hämtade då in Andelskungen som då hade svårt att gå. Veterinär tillkallades omgående och man konstarerade att det var en bäckenbensskada. Veterinär rekommenderad vila på box i ca 4 veckor, och därefter återkoll. När kollen gjordes i förra veckan, så var skadan inte bättre. Man konstaterade då att även höftledan var också skadad.
I detta läge gjordes bedömning av veterinär Einarsson, att skadan var av sådan art att man tog beslutat om att avliva Andelskungen, på grund av djurskyddet. Detta gjordes i samråd med försäkringsbolaget Agrias veterinär, där Andelskungen är försäkrad.
Vi kommer nu att erhålla underlag från veterinären där vi kan göra en livskadeanmälan på Andelskungen. Andelskungen är försäkrad för 300 000 kr.
Vi beklagar det inträffande, men vi hoppas att skadereglering ger ett positivt besked, så försäkringsersättning utbetalas, och enligt veterinär Einarsson så ser det positivt ut.

Med vänlig hälsning
Easy KB

Göran Blom